Gå till innehåll
 • Lön & bokföring

  • Visma SPCS

   Henrik

   Affärssystem för bygg och hantverkare
   Få bättre kontroll och ett bra flöde på dina arbetsordrar, projekt och material. Du kan jobba på både dator och mobil.
   I byggpaketet ingår
   Visma Tid Pro:
   Omfattande projektplaneringsverktyg. Hantera ÄTA ordrar. Registrera tid, kvitton och arbetsordrar i appen. Skicka offerter till potentiella kunder och se status i säljprocessen. Resursplaneringsverktyg för planering av tid och resurser. Med funktionen uppgifter kan du delegerar och se status på dina och ditt teams uppgifter. Visma Tid Smart:
   Färdiga fakturaunderlag från tidrapporteringen. Fakturera digitalt Fota eller läs in kvitton och leverantörsfakturor. Automatiska bokföringsförslag på dina inköp. Skicka betalningar direkt till banken Hantera anläggningstillgångar och avskrivningar. Planera projekt och uppdrag
   Med projektöversikten får du full kontroll på riktigt. Planera dina resurser, tillgänglighet och administrera projekten med stor flexibilitet. Inget hamnar mellan stolarna.
   Följ upp resultaten
   Översikten på varje projekt ger dig tydlig koll på lönsamheten och resultatet. Dina fakturerade/ej fakturerade intäkter och kostnader presenteras i färdiga grafer och rapporter, så att du förstår hur det går för projekten. Med färdiga underlag är det enklare att analysera, dra lärdomar eller ta action.
   Offerter
   Följ upp säljprocessen med offerter och status på möjliga affärer. Skicka offerten till kund med e-signering via tex BankID. Med översikten på dina tidigare projekt har du de bästa förutsättningarna för att arbetsuppskatta möjliga projekt med goda marginaler.
   Resursplanering
   I resursplaneringen kan du planera in tid på projekt, arbetsordrar, affärsmöjligheter, interntid, semester och frånvaro. Det finns flera förinställda vyer med möjlighet att styra vem som kan både se och göra vad.
   Smidigt för anställda direkt i mobilen
   Arbetsorder och uppgifter
   Personalen får sin arbetsorder tillsammans med tydliga instruktioner i sin mobilapp. Hantera checklistor/uppgifter, vägbeskrivning, kontaktuppgifter direkt i fickan. Skulle det uppkomma ändrings- och tilläggsarbeten (ÄTA-arbeten) är det enkelt att fota avvikelsen och skapa en arbetsorder av denna, direkt på plats, samt rapportera tid mot den i mobilen.
   Registrera tid
   Varje medarbetare registrerar sina tider i ett enkelt gränssnitt i mobilen, eller på webben, innan de attesteras. Som administratör har du stenkoll på medarbetarnas schema, arbetad tid och prissättning på individuell nivå om så behövs.
   Utlägg och kvitton
   Alla kvitton fotas och registreras direkt i mobilen, oavsett betalssätt. För underlag till projektredovisningen, fakturering och till löneprogrammet om så krävs.
   Bokföring och fakturering på autopilot
   Fakturering
   Med de färdiga fakturaunderlagen från tidrapporteringen blir det oerhört effektivt att fakturera. Du väljer själv vilken detaljnivå du vill ha på dina fakturaunderlag och vad som ska debiteras. Du kan fakturera digitalt både till företag och privatperson. Inbetalningarna stäms dessutom av automatiskt mot banken och du får information och hjälp med påminnelser från programmet om någon faktura förfallit.
   Bokföring
   Med inbyggd automatik och koppling till banken sköts det mesta av bokföringsarbetet automatiskt. Allt eftersom du fotar eller läser in underlag tolkar programmet informationen och ger färdiga bokföringsförslag. Det gör registreringen enkel. Med bankkoppling kan transaktionerna på bankkontot stämmas av ner på öret och majoriteten av händelserna bokförs då helt automatiskt. Det sparar enormt mycket administrativ tid.
   Klicka här för att gå till Visma och beställa Byggpaketet.
   Läs mer...

   59 • 0

  • Fortnox

   Henrik

   Byggarnas tar tillfället i akt och tipsar om löne- och bokföringssystemet Fortnox. Detta är det system som vi själva använder för vår bokföring. Artikeln är inte skriven av Fortnox.
   Helhetslösning för hantverkare
   Spara tid. Och minska risken för fel. Med Fortnox och ett digitalt projektverktyg automatiserar du stora delar av bokföringen, faktureringen och projekthanteringen i din verksamhet inom till exempel bygg, VVS eller elinstallation. Du får kraften av två system – som jobbar som ett.
    
   Fortnox och projekthantering – ditt vassaste verktyg
   Sköt resursplanering, offerter, tidrapportering och fakturering i ditt verktyg för projekthantering. Välj vilken information du vill synka mellan verktyget och Fortnox. Du får kraften av två system – men de jobbar som ett. Du administrerar smidigt alla delar i företagandet som hantverkare – exempelvis projekthantering, resurshanteringsverktyg, tidrapportering, offerthantering och fakturering.
    
   Automatiserad bokföring
   Automatiserade lösningar som förenklar bokföringen – affärshändelser från ditt projektverktyg bokförs automatiskt i Fortnox. Passar oavsett storlek på verksamhet och mängden transaktioner.
    
   Ta betalt enkelt
   Fakturera dina kunder och få en tydlig bild över vilka som betalat och inte. Enkel hantering av rot, rut och grönt avdrag.
   Synka kundfakturor från ditt projektverktyg till Fortnox
    
   Hantera medarbetare, tid och löner
   Tidredovisning och projekt från projektverktyget kan enkelt exporteras till Fortnox, där lönerna sedan betalas ut och bokförs automatiskt.
   Automatisk rapportering till Skatteverket
    
   Mer om Fortnox Hantverkare
   Reserapportering i mobilen
   Fortnox Resa gör det enklare än någonsin för dig och företagets anställda att hantera era tjänsteresor. Rapportering sker i Fortnox App, och vi hjälper er att hålla koll på regelverk och belopp.
   Automatisk hantering av kvitton
   Kvitto & Utlägg underlättar och automatiserar – från användaren som fotar kvittot, till den som stämmer av bokföringen eller hanterar lönerna. Ett tidssparande kvittoflöde utan dubbelarbete!
   Hitta rätt kunder med Offerta
   På Sveriges största marknadsplats för tjänster hittar du både nya privatkunder och företagskunder. Ett helt digitalt sätt att öka lönsamheten, eller fylla luckor i verksamheten.
   Klicka här för att komma till Fortnox erbjudande för hantverkare.
   Klicka här för att komma till foruminlägget för denna artikel och kommentera den.
   Läs mer...

   62 • 0

×
×
 • Skapa nytt...