Gå till innehåll

Den svenska modellen ska utveckla takbranschen


Henrik
 Dela

Rekommendera Poster

mataki-logo.jpegMataki investerar miljonbelopp i nya utbildningslokaler samt ett hållbarhetsprojekt för att testa förnyelsebart material i takpapp. Båda exemplen ingår i den svenska modellen; en strategisk satsning på fem prioriterade områden för att utveckla takbranschen.

– Vi är ett kunskapsdrivet företag som vill vara med och utveckla takbranschen. Den svenska modellen är en strategisk satsning på våra fem viktigaste områden. Till exempel utbildning där vi investerar i nya utbildningslokaler och ett utökat utbildningsprogram. Ett annat prioriterat område är hållbarhet där vi deltar i ett Vinnova-projekt som koordineras av RISE med syfte att ersätta fossilbaserad bitumen i takpapp med förnyelsebart luktfritt lignin, säger Hans Månsson, marknadschef och teknisk chef hos Nordic Waterproofing (Mataki).

Matakis prioriterade områden i den svenska modellen är:

Systemlösningar

Mataki tillhandahåller pedagogiska hjälpmedel för sina produkter och systemlösningar i form av projekteringsvägledningar, ritningsmaterial, digitala modeller (BIM) och rekommenderade konstruktioner.

Hållbarhet

Mataki arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och har lyckats sänka sitt CO2-avtryck med 2500 ton per år. Företaget erbjuder marknadens enda tätskiktssystem (Mataki Power) som installeras med eldriven utrustning istället för svetsning med gasol. Mataki var en av de första i takbranschen att ta fram miljövarudeklarationer för sina produkter och likaså att få bedömningen Rekommenderas av Byggvarubedömningen (Unotech FR). Fokus framåt är framförallt att öka användningen av återvunna material och förnyelsebara råvaror i företagets produkter.

Svenskt regelverk

Mataki bevakar och håller sig uppdaterade om svenska byggregler, standarder och branschstandarder. Några exempel är AMA Hus, Boverkets byggregler, Tätskiktsgarantiers riktlinjer, Grönatakhandboken samt SIS kommitté för takprodukter, taksäkerhet och tätskikt för byggnadsverk (TK193).

Utbildning

Utöver monteringsutbildningar för takentreprenörer och snickare erbjuder Mataki även en rad olika utbildningar för konstruktörer, arkitekter, fastighetsägare och återförsäljare. Nu görs en större satsning på nya utbildningslokaler, ett breddat utbildningsprogram samt ett digitalt utbildningsverktyg.

Garantier

Mataki erbjuder omfattande garantier för såväl enskilda produkter som systemlösningar. Garantierna är en trygghet för både takentreprenörer och fastighetsägare.

– Vi hoppas att den här satsningen ska bidra till ökad kunskap, högre kvalitet, mer samverkan och bättre hållbarhet i den svenska takbranschen, avslutar Hans Månsson.

 

mataki.jpeg


Visa hela post

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Joina konversation

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.
Notera: Ditt inlägg kräver moderator godkännande innan det blir synligt.

Gäst
Svara på detta ämne...

×   Klistras in som rik text.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

 Dela

×
×
  • Skapa nytt...