Gå till innehåll

Robust ventilerat tjockputssystem


Henrik

Rekommendera Poster

serpovent-g3.thumb.jpg.eeb6520f450c587ee03e2671da1352b6.jpgSerpovent G3 Fasadsystem ger en välfungerande och trygg lösning som kräver minimalt underhåll och håller i generationer. 

En av de absolut viktigaste delarna i ditt hus är den yttre klimatskärmen som ska skydda huset under många år i vårt nordiska klimat och idag finns högt ställda krav på fasadsystem avseende både funktion och estetik. Webers Serpovent G3 fasadsystem ett förstklassigt val som kombinerar flera hundra års erfarenhet av tjockputs med dagens önskemål om luftspalt i fasaden. Weber har noga testat systemets funktioner så som att luftspalten verkligen har en tryckutjämnande effekt och systemet har utsatts för tuffa klimattester för att säkerställa att det klarar både stormar och svenskt vinterklimat.

”Det är inte längre svårt att välja ett högkvalitativt fasadsystem med minimalt underhåll, säger Christian Carlsvärd, Produktchef Fasad Weber. Även ur ett miljö- och klimatperspektiv är det ett bra val med robusta system. Om man slår ut klimatpåverkan över hela livscykeln blir klimatavtrycket ofta mycket lägre jämfört med andra fasader som kräver tätare underhåll. Med ett robust system överlämnas nästa fasadrenovering till nästa eller kanske till och med nästnästa generation och man kan tryggt luta sig tillbaka”. 

Serpovent G3

Serpovent G3 är ett fasadsystem från Weber som kombinerar den flera hundra år långa erfarenhet av tjockputs med dagens önskemål om luftspalt i fasaden. Tjockputs har funnits i Webers sortiment sedan slutet av 1800-talet och ger en robust fasad med långa underhållsintervall. På 1970-talet kombinerades detta med isolering både i nyproduktion och renovering och vårt system Serporoc kan vi säga håller i minst 60 år.

Nu kombinerar vi detta med en ny inovativ isolerskiva från Isover där den styva mineralullen kompletteras med förmonterade läkt som ger systemet en tryckutjämnande luftspalt. I och med detta kan systemet monteras på samma sätt som Serporoc med alla dess fördelar.

Användningsområde

Serpovent G3 används som fasadlösning då luftspalt är ett krav. Kan användas utanpå vindskydd godkänt för ventilerade fasader. Weber rekommenderar alltid minst 50 mm utanför vindskyddet för att minimera risken för kondensskador i ytterväggen. I Serpovent G3 används Therm 371 Premium. Systemet är godkänt att användas upp till 15 meter.

Läs mer på Webers hemsida genom att klicka här.

 


Visa hela post

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Joina konversation

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.
Notera: Ditt inlägg kräver moderator godkännande innan det blir synligt.

Gäst
Svara på detta ämne...

×   Klistras in som rik text.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...