Gå till innehåll
 • Beijer Byggmaterial


  2 artiklar i denna kategori

  1. Beijer Byggmaterial

   Henrik

   Beijer Byggmaterial fortsätter sin tillväxtresa och levererar ännu ett starkt bokslut – trots omvärldens alla utmaningar.
   Sveriges största bygghandelskedja, Beijer Byggmaterial AB redovisar för det brutna räkenskapsåret 2021/22 en omsättning på 10,2 miljarder SEK och ett rörelseresultat på 466,3 MSEK. Jämfört med räkenskapsåret 2020/21 har omsättningen ökat med 22,4 procent och rörelseresultatet med 15,7%, vilket framgår i årsbokslutet som offentliggörs i början av 2023.
   - Trots det utmanande året med produktbrist och skenande träpriser har vi haft en hög omsättningstillväxt, både organiskt och genom förvärv med bibehållen god lönsamhet, säger Eva Strand, CFO Beijer Byggmaterial.
   Kalenderåret innehöll fortsatta utmaningar kopplat till pandemin men också en humanitär tragedi, när kriget bröt ut i Ukraina. De extraordinära omständigheterna har påverkat en hel samtid och skapat en osäkerhet i geopolitiken, störningar i globala leveransflöden och stora utmaningar i världens energimarknader. Trots omvärldens alla utmaningar under året har Beijer Byggmaterial gjort sitt yttersta för att fortsätta skapa goda kundmöten och tillhandahålla marknadens bästa kunderbjudande. Det har resulterat i att vi både organiskt och totalt haft en bättre tillväxt och utveckling än marknaden. Totalt, men också gällande alla kundsegment och vi kan stolt se tillbaka på många bedrifter vi under året gjort för byggsverige och våra kunder. 
   Nummer 1 inom hållbart byggande
   Vi är stolta över vårt satta mål att vara nummer 1 inom hållbart byggande och vi har under många år jobbat hårt för att vara där vi är idag. Vi fortsätter göra framsteg på vår hållbarhetsagenda och andra strategiska initiativ som ska säkerställa att vi alltid är den bästa samarbetspartnern för våra kunder, nu och i framtiden. Vi har ett stort fokus på fördjupad kunskap inom hållbart byggande för att kunna möta våra kunders ökade behov och det känns bra att vi hela tiden blir fler specialister som kan fortsätta bygga dom som bygger hållbart, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef på Beijer.
   Vinner marknadsandelar genom en strategisk tillväxtresa
   Under kalenderåret 2022 har Beijer också gjort en rad integrationer av tidigare förvärv och fått möjligheten att välkomna många duktiga kollegor till Beijerfamiljen, både inom bygghandeln och kakelbranschen. Trots omvärldens utmaningar kan Beijer konstatera en styrfart på närmare 12 miljarder, vid konsolidering av ovan nämnda förvärv. Beijer fortsätter att vinna marknadsandelar genom en strategisk tillväxtresa och har genom förvärv samt solid organisk tillväxt gått från 5,2 miljarder i det brutna finansåret 2016/17 till där vi står idag.
   - Starka siffror genereras av starka prestationer som skapats tack vare alla engagerade medarbetare i team Beijer. Bra kundupplevelser och service är helt avgörande för att lyckas, och vi levererar detta varje dag! Jag är stolt och glad för allt vi lyckas åstadkomma och är ödmjuk för den tillit våra kunder visar oss. Hela organisationen har under året visat upp ett otroligt engagemang och det är tack vare våra kompetenta och dedikerade medarbetare den här resan möjlig, säger Geir Thomas Fossum, VD Beijer Byggmaterial.
   Vi tror starkt på vår strategi
   - Aktiviteten inom byggsektorn har under hösten fallit och vi är medvetna om att även byggbranschen kommer att påverkas under 2023. Trots en nedåtgående marknad tror vi starkt på vår strategi och fortsätter göra långsiktiga investeringar för att ta ytterligare steg i vår expansionsresa. Vi etablerar ett helt nytt centrallager för att kunna utöka vårt sortiment och säkerställa den absolut bästa upplevelsen för våra kunder, samtidigt som vi under året utökat vår geografiska täckning och tillgänglighet genom att gå från 110 till 118 byggvaruhus och kakelbutiker över hela Sverige. Vår expansionsresa ligger helt i linje med vår koncern STARK Group som nyligen annonserade att vi också kliver in på den brittiska marknaden genom att förvärva Saint-Gobain Building Distribution Ltd. med deras dryga 600 filialer, med målet att vara en av de ledande aktörerna på den europeiska marknaden för byggmaterial, avslutar Eva Strand, CFO Beijer Byggmaterial.
   Artikeln hämtad från Beijer Byggmaterial.
   Läs mer...

   71 • 0

  2. Beijer Byggmaterial

   Henrik

   Kom och se Tre Kronor ta sig an det bästa motståndet i Europa under Beijer Hockey Games i Malmö Arena den 9–12 februari. Schweiz, Finland och Tjeckien står för motståndet.
   Beijer Hockey Games, som är en del av Euro Hockey Tour, den största turneringen som Svenska Ishockeyförbundet årligen arrangerar. 
   Köper du en biljett till eftermiddagsmatchen 11 eller 12 februari så ingår även förmiddagsmatchen på samma biljett med fri placering.
   Biljett till lördag 11/2 kl 16:00 ger inträde till lördag kl 12:00: TJECKIEN - FINLAND (Fri placering)
   Biljett till söndag 12/2 kl 16:00 ger inträde till söndag kl 12:00 SCHWEIZ- TJECKIEN (Fri placering)
   Läs mer och boka på malmoarena.com
    
   Läs mer...

   70 • 2

×
×
 • Skapa nytt...