Gå till innehåll
 • XL-BYGG


  2 artiklar i denna kategori

  1. XL-BYGG

   Henrik

   För att korta leveranstiderna och ha ett ännu mer attraktivt erbjudande till kunderna beslöt sig XL-BYGG i Nossebro för att dra i gång ett eget måleri.
   ”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende”, säger Anders Brolin, vd för XL-BYGG Nossebro och Lidköping.
   Det var efter att bröderna Anders och Thomas Brolin gjort ett studiebesök hos XL-BYGG i Kungsbacka som idén om ett eget måleri kläcktes, när de med egna ögon kunde se hur framgångsrikt koncept det var.
   ”Jag blev inspirerad av den flexibilitet det ger att ha egen produktion. Det ger helt andra förutsättningar att skaffa nya kunder eftersom vi kortar leveranstiderna”, berättar Anders Brolin.
   Sedan XL-BYGG Kungsbacka startade eget måleri har de haft en hög efterfrågan på målad panel – så pass att de idag jobbar i tvåskift. Även Anders Brolin har fått mycket positiv respons från kunderna med anledning av det egna måleriet som XL-BYGG Nossebro öppnade i mitten av juni i år.
   ”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende. Genom att använda målad panel räcker det med ett slutstryk på plats inom 12 månader efter att monteringen är klar”, förklarar han.
   ”XL-BYGG Nossebro är ett lysande exempel på en byggvaruhandlare som vill utvecklas för att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre service. Målad panel gör att ledtiden förkortas och byggföretagen får en effektivare byggprocess. Dessutom gynnar initiativet andra anläggningar inom XL-BYGG som också kan beställa produkter från måleriet”, säger Annelie Ingemarsson, regionchef på XL-BYGG.
   Med tanke på de fördelar det ger tror Anders Brolin att fler byggvaruhandlare kommer att öppna eget måleri framöver.
   ”Om man bara tittar på leveranstiden så tar en leverans från en avtalad leverantör sju veckor, vår ambition är att kunna leverera en kulörtorder inom två till tre veckor. Leveranstiden är ju ett konkurrensmedel i sig”, konstaterar han och fortsätter:
   ”Vi på XL-BYGG Nossebro hoppas att den här flexibiliteten vi nu har både leder till nya affärer och nya kunder. De kortare leveranstiderna är ju ett konkurrensmedel.”
   Initiativet att starta ett eget måleri har gjort att Anders Brolin anställt en ny medarbetare. Den 9 september äger en offentlig visning för kunder och allmänheten rum för alla som är intresserade av att se hur måleriet fungerar i praktiken.

   Läs mer...

   72 • 0

  2. XL-BYGG

   Henrik

   Den 12 december är det invigning av XL-BYGGs nya moderna anläggning i Jönköping som blir en viktig del av kedjans etablering i Smålandsregionen. Anläggningen kommer att omfatta drygt 10 000 kvadratmeter och inkluderar både butiksverksamhet och logistikhubb.
   Klockan 11.00 den 12 december sker invigningen av butiken och en del aktiviteter är inplanerade och kommer att ske under dagen för att skapa en härlig inramning.
   -Det känns glädjande att få förtroendet att äntligen öppna upp dörrarna för våra kunder. Det finns en stor konkurrens i Jönköping men vi har en stark tilltro till varumärket och vi är övertygade att vi tillsammans med personalen blir en långsiktig partner som tillsammans fortsätter att växa tillsammans med våra kunder, säger Joakim Persson, delägare XL-BYGG Jönköping.
   Lokal entreprenör och delägare blir Joakim Persson som har en lång erfarenhet från byggbranschen och detaljhandeln och har arbetat med både privat- och proffsförsäljning. Joakim har dessutom varit med under hela etableringen.
   -Projektet har flutit på bra och intresset har varit stort bland många. Vi fick till och med starta upp en pop-up butik som har fått fungera som alltifrån säljkontor till en förnödenhetsbutik, fortsätter Joakim Persson.
   XL-BYGG Jönköping en ny Flag Ship Store
   Det nya större konceptet kommer att fungera som en Flag Ship Store för XL-BYGG och etableringen är strategiskt viktig där bland annat logistikhubben möjliggör en högre leveranskapacitet i regionen.
   -Vi ska vara proffsens hemmaplan och vi är helt övertygade om att om vi bara jobbar tillsammans och drar åt samma håll är inga utmaningar för svåra. Det har inte minst märkts av i etableringen där många av mina kollegor har hjälpt till otroligt mycket med alltifrån kunskap, erfarenheter och tid, säger Joakim Persson.
   Mestergruppen Sverige är den ledande aktören inom byggmaterialhandeln i Sverige och har som ambition att värna om den fria fackhandeln i Sverige. Det är därför man nu etablerar XL-BYGG Jönköping tillsammans med lokala entreprenörer.
   -Det känns roligt och spännande att invigningen närmar sig med stormsteg. Joakim och teamet har gjort ett fantastiskt arbete i etableringen, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.
   XL-BYGG fortsätter att växa och passerade nyligen 100 butiker i Sverige
   XL-BYGG har en aggressiv etablering- och förvärvsstrategi och nyligen passerade kedjan 100 butiker i Sverige. Bland annat har MaterialMännen kommit in som nya medlemmar och sedan en tid tillbaka blev det även klart att kedjan etablerar sig i Uppsala tillsammans med C24.
   -Etableringen av XL-BYGG i Jönköping tillsammans med att nya medlemmar hela tider ansluter sig till kedjan visar på styrkan i vår modell, där det är möjligt att kombinera det stora företagets fördelar, med engagemanget och lokalkännedomen hos de lokala entreprenörerna, avslutar Carl Littlewood.
   Läs mer...

   119 • 0

×
×
 • Skapa nytt...