Gå till innehåll

 • XL-BYGG Nossebro startar eget måleri

   Dela


  262670660_xl-byggnossebromaleri.thumb.png.6285d003b95264644a492c75807c174d.pngFör att korta leveranstiderna och ha ett ännu mer attraktivt erbjudande till kunderna beslöt sig XL-BYGG i Nossebro för att dra i gång ett eget måleri.
  ”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende”, säger Anders Brolin, vd för XL-BYGG Nossebro och Lidköping.

  Det var efter att bröderna Anders och Thomas Brolin gjort ett studiebesök hos XL-BYGG i Kungsbacka som idén om ett eget måleri kläcktes, när de med egna ögon kunde se hur framgångsrikt koncept det var.

  ”Jag blev inspirerad av den flexibilitet det ger att ha egen produktion. Det ger helt andra förutsättningar att skaffa nya kunder eftersom vi kortar leveranstiderna”, berättar Anders Brolin.

  Sedan XL-BYGG Kungsbacka startade eget måleri har de haft en hög efterfrågan på målad panel – så pass att de idag jobbar i tvåskift. Även Anders Brolin har fått mycket positiv respons från kunderna med anledning av det egna måleriet som XL-BYGG Nossebro öppnade i mitten av juni i år.

  ”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende. Genom att använda målad panel räcker det med ett slutstryk på plats inom 12 månader efter att monteringen är klar”, förklarar han.

  ”XL-BYGG Nossebro är ett lysande exempel på en byggvaruhandlare som vill utvecklas för att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre service. Målad panel gör att ledtiden förkortas och byggföretagen får en effektivare byggprocess. Dessutom gynnar initiativet andra anläggningar inom XL-BYGG som också kan beställa produkter från måleriet”, säger Annelie Ingemarsson, regionchef på XL-BYGG.

  Med tanke på de fördelar det ger tror Anders Brolin att fler byggvaruhandlare kommer att öppna eget måleri framöver.

  ”Om man bara tittar på leveranstiden så tar en leverans från en avtalad leverantör sju veckor, vår ambition är att kunna leverera en kulörtorder inom två till tre veckor. Leveranstiden är ju ett konkurrensmedel i sig”, konstaterar han och fortsätter:

  ”Vi på XL-BYGG Nossebro hoppas att den här flexibiliteten vi nu har både leder till nya affärer och nya kunder. De kortare leveranstiderna är ju ett konkurrensmedel.”

  Initiativet att starta ett eget måleri har gjort att Anders Brolin anställt en ny medarbetare. Den 9 september äger en offentlig visning för kunder och allmänheten rum för alla som är intresserade av att se hur måleriet fungerar i praktiken.

  xl-bygg nossebro måleri.png


  Henrik
     (0 recensioner)
   Dela


  Användar Respons

  Joina konversation

  Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.
  Notera: Ditt inlägg kräver moderator godkännande innan det blir synligt.

  Gäst

×
×
 • Skapa nytt...