Tack för att du har valt att skapa ett provkonto hos 1Time tidrapportering. Ifall du läser detta och inte redan har skapat ett provkonto så kan du klicka här för att skapa ett.
Logga in i ditt konto
När du skapade ditt provkonto så fick du ange en emailadress och ett mobilnummer. Emailadressen används för att logga in via datorn och mobilnumret används för att ta emot en SMS-kod vid inloggning i appen. Du bör redan vara inloggad via datorn i och med att det sker automatiskt vid skapandet av ditt provkonto, men ifall du inte är det så är det bara att logga in igen enligt nedan.
Logga in via datorn
Besök 1time.se och klicka på Logga in i huvudmenyn (eller klicka här). Du kommer nu till en sida där du ombeds skriva in din emailadress och ditt lösenord. Emailadressen är den du angav vid skapandet av ditt provkonto och lösenordet har skickats till samma emailadress. Ifall du inte har fått något lösenord så kan du klicka på Glömt lösenord och ett nytt lösenord kommer att skickas till din emailadress.
Logga in i appen via mobilen
För att logga in i appen via mobilen så behöver du först hämta hem appen till din mobil. Detta gör du via App Store ifall du har en iPhone och via Google Play ifall du har en Android. Appen heter 1Time Bygg och kommer upp när du söker i respektive play-butik. Du kan även klicka på någon av nedanstående länkar för att komma direkt till appen.
När du har hämtat hem appen till din telefon så startar du appen. Du ombeds nu att skriva in ditt mobilnummer som du angav när du skapade ditt provkonto. Skriv in mobilnumret (10 siffror utan bindestreck ex. 0700123456). Du kommer nu att få en 6-siffrig kod skickad till din mobil via SMS. Skriv nu in denna kod i nästa steg för att slutföra inloggningen.

Gör en tidsinmatning
Alla tidsinmatningar som görs i systemet består av en användare, ett projekt och en aktivitetstyp. Användaren är den person som tidsinmatningen gäller, projektet är det projekt som tidsinmatningen skall gå emot och aktivitetstypen är vilken typ av arbete det gäller (vanlig tid, övertid etc). Ifall tidsinmatningen avser en frånvaro så kan man välja att skapa ett projekt som heter Frånvaro ifall man inte önskar redovisa frånvaro mot sina kunders projekt. Aktivitetstyper vid frånvaro är exempelvis sjuk, VAB, semester osv. Både närvaro- och frånvarotyper kan redigeras och anpassas utifrån ditt behov. Du lägger enkelt till fler aktivitetstyper under fliken Inställningar i datorversionen.
Tidredovisning via datorn
För att skapa en tidsinmatning via datorn så finns det ett par olika vägar. Den enklaste vägen är att från startsidan klicka på den gröna knappen Registrera tid som finns i högerspalten i avsnittet Snabblänkar. En dialogruta kommer nu upp på skärmen där själva tidsinmatningen görs.
Det första du skall ange är hur lång tid du har arbetat. Du kan välja mellan att fylla i timmar (ex 4 tim), mata in klockslag (ex 2023-04-17 08:00 till 2023-04-17 14:35), eller mata in flera dagar (ifall du har varit på samma ställe lika många timmar flera dagar i rad). För denna guidens skull så väljer vi att mata in 4 timmar i fältet timmar och vi väljer dagens datum.
Sedan väljer vi vilken användare det skall vara, och vilket projekt som registreringen gäller. Vi sätter sedan aktivitetstypen till Arbetad tid och fyller i en notering för vår tidsinmatning. Slutligen klickar vi på den gröna knappen Spara för att slutföra registreringen.
Tidsredovisning i appen
För att skapa en tidsinmatning via appen så klickar du först på de tre strecken längst upp till vänster för att få fram menyn. På menyn klickar du sedan på Tidrapportering och en kalender visas nu på skärmen. För att skapa en ny tidsregistrering så finns det egentligen tre olika val.
Antingen klicka på plustecknet högt upp till höger för att komma in i tidsregistrering för dagens datum. Vill man istället tidrapportera på ett annat datum så klickar man på det datumet i kalendern. Man kan ävens tarta en timer genom att klicka på stoppuret högt upp på sidan.
För denna guiden så väljer vi att klicka på plustecknet. En ny sida uppenbarar sig där vi kan välja att antingen fylla i datum och timmar, alternativt fylla i starttid och sluttid. Vi fyller i 4 timmar på dagens datum.
Nästa steg är att välja ett projekt och en aktivitetstyp. Appen kommer ihåg det senaste använda projektet och aktivitetstypen vilket snabbar på processen ifall man är på samma projekt och jobbar flera dagar i rad.
Vi väljer Övertid som aktivitetstyp för detta exemplet och fortsätter sedan med att fylla i en notering som beskriver vad vi har gjort längst ner. När detta är klart klickar vi på den gröna knappen Spara högst upp till höger och tidsregistreringen är färdig.

Denna manual behandlar hur man som mindre byggfirma kan komma igång med tidrapportering.